Sistemes de navegació de cotxes autònoms i integrats: quina és la millor opció?

Quan aneu d’A a B, és probable que truqueu a un mapa. Però, és millor la navegació integrada al teu cotxe que una opció de tercers?

La navegació és un servei disponible en la majoria de vehicles moderns, que ofereix un mapa i indicacions per a vostè, el conductor. T’ajuden a no perdre’t en zones noves i també t’ajuden a navegar sense preocupar-te de si has agafat el gir a la dreta o no.

Amb aquests sistemes, podeu evitar haver d’aturar-vos de tant en tant per demanar indicacions a la gent o la distracció de mirar un mapa enorme al seient del passatger.

Alguns cotxes inclouen un sistema de navegació i GPS integrat, però també podeu comprar un sistema de navegació autònom i muntar-lo al vostre cotxe. Aleshores, sorgeix la pregunta: quina diferència hi ha entre els sistemes de navegació integrats i autònoms?

Què són el GPS i la navegació?

El sistema de posicionament global (GPS) utilitza satèl·lits i senyals de ràdio per localitzar la vostra posició al món. És una tecnologia de comunicació sense fil específica propietat del govern dels Estats Units. Aquesta tecnologia permet als petits receptors electrònics determinar la seva ubicació amb informació com ara la latitud geogràfica i l’altitud.

Com moltes altres tecnologies útils, el GPS es va dissenyar originalment per a ús militar durant la Guerra Freda, però el govern dels EUA finalment va decidir deixar (gairebé) tothom que utilitzi aquesta tecnologia. El GPS fa molt de temps que existeix, però els fabricants tecnològics van trigar un parell d’anys a desenvolupar una manera de fer que aquests receptors siguin prou petits per posar-los dins d’altres dispositius. O dins d’un cotxe.

Amb gairebé totes les funcions útils, els fabricants d’automòbils de luxe van ser els primers a posar les mans en aquesta tecnologia i utilitzar-la als seus cotxes. A poc a poc, a mesura que els mòduls GPS es van fer més assequibles, els sistemes de navegació van començar a aparèixer a tot arreu, fins i tot als cotxes econòmics.

Els sistemes de navegació utilitzen el GPS per localitzar la vostra ubicació en un mapa i després utilitzen algorismes per guiar-vos cap a qualsevol destinació determinada. Ara mateix, el GPS és tan prevalent que ningú pot negar la importància del paper que juga. Això és especialment cert pel que fa als cotxes autònoms, que depenen molt del GPS, juntament amb un arsenal d’altres sensors.

Què són els sistemes de navegació integrats i autònoms?

Hi ha una gran varietat de sistemes de navegació utilitzats als cotxes, però independentment de les seves característiques, es divideixen en dues categories: integrats i autònoms.

Els sistemes de navegació integrats s’instal·len al vostre cotxe i podeu accedir-hi mitjançant el sistema d’informació d’entreteniment del cotxe.

D’altra banda, els sistemes de navegació autònoms són dispositius no integrats al cotxe. Aquests inclouen sistemes de navegació portàtils que podeu muntar al vostre tauler, així com Android Auto i Apple Carplay. Tot i que aquests dos existeixen per oferir els mateixos serveis, varien en les seves característiques i cadascun té els seus pros i contres.

Funcionalitat fora de línia

El sistema de navegació integrat al teu cotxe ja té tots els mapes que necessita. Per descomptat, el vostre sistema de navegació autònom o el vostre telèfon intel·ligent també pot tenir mapes fora de línia, però això comporta el preu de l’emmagatzematge, i descarregar un mapa fora de línia de tot el país us costarà una mica d’emmagatzematge, juntament amb càrrecs de dades.

Això vol dir que la majoria dels sistemes de navegació autònoms es basen en dades mòbils per descarregar mapes. Per tant, si alguna vegada us trobeu en una àrea amb una connexió irregular, és possible que tingueu problemes, ja que el vostre sistema de navegació no podrà descarregar un mapa d’aquesta zona.

Preu d’instal·lació

Tot i que les pantalles d’informació d’entreteniment estan disponibles a gairebé tots els vehicles moderns, heu de pagar diners addicionals al fabricant perquè posi un sistema de navegació al vostre cotxe.

En alguns cotxes, els sistemes de navegació són una característica estàndard. En altres, el sistema de navegació integrat només està disponible a l’equipament més alt. Això vol dir que haureu de pagar més diners per obtenir un sistema de navegació, que podria incloure funcions addicionals que realment no voleu.

D’altra banda, podeu comprar un sistema de navegació autònom per un preu molt més barat i muntar-lo vosaltres mateixos. D’aquesta manera, obtindreu el cotxe que voleu, juntament amb la navegació que voleu.

Cost d’ús

Els sistemes de navegació integrats són gratuïts. No cal que pagueu cap quota de subscripció per seguir utilitzant el sistema de navegació (tot i que hi ha alguns casos en què haureu de pagar una actualització dels seus mapes, carreteres i rutes).

La majoria de les vegades, això també és cert per als sistemes de navegació autònoms. Però el que fa que les navegacions autònomes siguin una mica més pesades per a les vostres butxaques és que es basen en dades mòbils per rebre informació. Alguns programaris de navegació es basen en subscripció, el que significa que haureu de pagar una quota mensual per continuar utilitzant-los.

Privadesa

Si ets algú que dóna un valor addicional a la privadesa, el sistema de navegació integrat és per a tu.

Els sistemes de navegació autònoms utilitzen diversos serveis de tercers per millorar els seus serveis, i aquests serveis de tercers poden registrar i recopilar les vostres dades per a diversos usos.

D’altra banda, el sistema de navegació integrat està dissenyat per funcionar tal com és i ja té tot el que necessita integrat, de manera que no requereix els serveis d’un tercer, estalviant-vos de l’abast dels recopiladors de dades.

Pila

Els sistemes de navegació integrats treuen energia directament del cotxe. La majoria dels sistemes de navegació autònoms portàtils i, per descomptat, el vostre telèfon intel·ligent, utilitzen bateries per alimentar-se.

Aquests consumidors de bateries també necessiten més energia, ja que sovint utilitzen dades mòbils per descarregar mapes i informació de navegació. Si estàs encallat lluny de casa i necessites indicacions, l’últim que voldríeu és que el vostre sistema de navegació es quedi sense bateria i mor.

Els sistemes integrats es mantenen encesos mentre tingueu combustible al dipòsit, i fins i tot si us quedeu sense combustible, el sistema de navegació funcionarà mentre duri la bateria del vostre cotxe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

General

Com redactar una proposta de projecte

Vols fer una proposta de negoci o projecte però no saps per on començar? A continuació s’explica com escriure una proposta de projecte fàcilment. És possible que siguis un empleat que vulgui que la direcció actuï segons les teves idees, un propietari d’una petita empresa que intenta ajudar el teu client de determinades maneres o […]

Read More
General

Com configurar un compte de Twitter professional

Ara podeu utilitzar Twitter per promocionar la vostra artesania o negoci. Aquí teniu com fer-ho. El perfil del compte professional de Twitter és una manera perquè els creadors, els editors, les empreses, les organitzacions sense ànim de lucre, els desenvolupadors i qualsevol persona que faci el seu negoci a través de la plataforma pugui mostrar […]

Read More
General

Com escriure un correu electrònic efectiu ràpidament

Teniu problemes per escriure correus electrònics per fer les coses? Aquí teniu alguns consells sobre com escriure millors correus electrònics més ràpidament, juntament amb algunes eines per utilitzar. A diferència dels missatges de text habituals, l’escriptura de correu electrònic és diferent. La gent tendeix a pensar molt a l’hora de redactar un correu electrònic des […]

Read More