Com redactar una proposta de projecte

Vols fer una proposta de negoci o projecte però no saps per on començar? A continuació s’explica com escriure una proposta de projecte fàcilment.

És possible que siguis un empleat que vulgui que la direcció actuï segons les teves idees, un propietari d’una petita empresa que intenta ajudar el teu client de determinades maneres o una startup disposada a recaptar diners dels inversors.

Una cosa que heu de fer en el procés és escriure una proposta de projecte per obtenir l’aprovació per una causa millor. Així és com obteniu els recursos, les eines o el pressupost essencials per convertir la vostra idea en alguna cosa notable.

Així doncs, anem a entendre com escriure una proposta de projecte que els agradi i aprovin als responsables.

Quin és el format ideal d’una proposta de projecte?

Abans d’entrar en el fons d’escriure una proposta de projecte, primer llencem una mica de llum sobre la seva definició.

Un document que utilitzeu per proposar un projecte i explicar-ne l’objectiu, els resultats i el pla pas a pas per assolir aquest objectiu s’anomena proposta de projecte.

Aquí teniu el format de proposta de projecte que heu de seguir mentre l’envieu a les autoritats superiors.

1. Portada

El primer que necessiteu és una portada per escriure el títol del vostre projecte. Va seguit de la taula de continguts a la pàgina següent per facilitar l’escaneig del document.

2. Resum executiu

El segon aspecte de la vostra proposta de projecte hauria de ser el resum executiu. Heu d’incloure els punts més importants que la direcció voldria saber sobre el vostre projecte. Per exemple:

  • El problema que resoldràs.
  • La vostra proposta de solució a aquest problema.
  • L’esquema del vostre pla.
  • El resultat d’aquest projecte.

A continuació, acabeu-ho tot en una conclusió al final del vostre resum.

3. Descripció del projecte

Aquesta serà la secció més gran de la vostra proposta de projecte, on parlareu de tot.

Antecedents: En aquesta secció, parleu dels projectes que heu fet en el passat, els resultats que heu aconseguit i per què sou la persona o l’equip adequat per treballar en aquest projecte. Per emfatitzar el vostre punt, podeu afegir com podeu fer que el projecte sigui un èxit basat en les lliçons que has après de les tasques anteriors en què has treballat.

Pla de treball del projecte: Aquí podeu descriure el procés pas a pas de com voleu resoldre el problema concret que esteu abordant.

Requisits del projecte: En aquesta secció, descriu el pressupost, els recursos o les eines que necessitareu per completar el projecte. Si és possible, també podeu descriure on es destinaran els diners o quins recursos o eines necessitareu per a quina tasca.

Autorització/ Seguiment del projecte: Aquest és el lloc on descriu qui prendran les decisions del projecte i com la vostra organització o equip ho controlarà tot.

4. Adjunts

Finalment, aquest és el lloc per incloure el material addicional que no s’inclou a la proposta. Aquestes poden ser dades importants o altres detalls que la direcció pot utilitzar per obtenir més informació sobre el vostre projecte i els seus requisits.

Com escriure una bona proposta de projecte

Per molt important que sigui saber fer una proposta en el format adequat amb la informació correcta, també ha de ser convincent per ser aprovada. Per tant, aquí teniu alguns punts que hauríeu de considerar per començar amb la vostra proposta de projecte.

  • Abans d’escriure res, assegureu-vos de conèixer el vostre públic. Esbrineu amb quins termes ressonen, quin tipus de to els seria millor, i després escriu les coses en conseqüència.
  • Centra’t en el lliurament. Assegureu-vos de transmetre-ho tot de manera persuasiva amb claredat i senzillesa.
  • Per evitar qualsevol confusió, eviteu utilitzar la vostra creativitat en el format. En lloc d’això, seguiu el mètode convencional. Tot i que, si la vostra direcció ja us ha donat un format, assegureu-vos de seguir-lo estrictament.
  • Finalment, editar i corregir la teva proposta de projecte per evitar errors de mecanografia o gramaticals.

Quines són les set parts d’una proposta de projecte?

Ara que hem comentat quin format heu de seguir mentre redacteu la vostra proposta de projecte i diverses maneres de fer-la convincent. Entenem quines parts heu d’incloure a la vostra proposta de projecte.

1. Problema

En aquesta secció, descriu el problema que esteu abordant o l’objectiu de la vostra proposta de projecte.

Tot i que, quan l’escriviu, tingueu en compte que les persones amb qui us adreceu estan ocupades. Per tant, assegureu-vos de presentar-ho tot de manera clara, concisa i basada en fets sòlids. Si és possible, eviteu afegir les vostres opinions i augmentar la longitud de la secció.

2. Solució

A la vostra secció de solucions, en comptes d’indicar l’obvi, feu que destaqui dient exactament com abordareu aquest problema i per què ho tindràs èxit.

Per fer-ho més impactant, centreu-vos en el punt de vista dels qui prenen decisions (o dels vostres lectors). Feu una pluja d’idees sobre què han d’estar pensant mentre el llegeixen, què poden voler saber a continuació o quina pregunta poden plantejar-se després de llegir aquest detall o aquell punt. A continuació, podeu escriure-ho més en funció del que apreneu.

A més, feu una còpia de seguretat de tot amb fets i investigacions.

3. Objectius

Quan abordeu un problema o espereu aconseguir determinats resultats, assegureu l’èxit exposant els objectius. I això és el que fareu en aquesta secció: establiu objectius SMART (específics, mesurables, assolibles, realistes i oportuns).

Recordeu que els vostres objectius han de posar èmfasi en la qualitat de la vostra proposta. Al cap i a la fi, són una manera de convèncer la vostra direcció que això és factible i que pot resoldre el problema que esteu abordant.

4. Entregues

Els lliurables són criteris d’èxit, que descriuen a la direcció què s’aconseguirà amb aquest projecte i com tindrà èxit. Assegureu-vos de fer-los oportuns també, igual que els vostres objectius. Per exemple, un X% més de vendes aquesta temporada de vacances.

5. Pla i estratègies

A continuació, descriu quin enfocament adoptareu per assolir els objectius i aconseguir aquests resultats. Incloeu un procés pas a pas i discutiu les estratègies que aplicareu aquí amb detall.

A més, demostreu per què aquest enfocament serà rellevant i eficaç.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

General

Sistemes de navegació de cotxes autònoms i integrats: quina és la millor opció?

Quan aneu d’A a B, és probable que truqueu a un mapa. Però, és millor la navegació integrada al teu cotxe que una opció de tercers? La navegació és un servei disponible en la majoria de vehicles moderns, que ofereix un mapa i indicacions per a vostè, el conductor. T’ajuden a no perdre’t en zones […]

Read More
General

Com configurar un compte de Twitter professional

Ara podeu utilitzar Twitter per promocionar la vostra artesania o negoci. Aquí teniu com fer-ho. El perfil del compte professional de Twitter és una manera perquè els creadors, els editors, les empreses, les organitzacions sense ànim de lucre, els desenvolupadors i qualsevol persona que faci el seu negoci a través de la plataforma pugui mostrar […]

Read More
General

Com escriure un correu electrònic efectiu ràpidament

Teniu problemes per escriure correus electrònics per fer les coses? Aquí teniu alguns consells sobre com escriure millors correus electrònics més ràpidament, juntament amb algunes eines per utilitzar. A diferència dels missatges de text habituals, l’escriptura de correu electrònic és diferent. La gent tendeix a pensar molt a l’hora de redactar un correu electrònic des […]

Read More