Per què Elon Musk paga 11.000 milions de dòlars en impostos el 2021

Elon Musk vendrà accions de Tesla per pagar la seva factura fiscal del govern federal dels Estats Units.

El creixement de Tesla i SpaceX en els darrers anys s’ha disparat el valor net d’Elon Musk a més de 200.000 milions de dòlars. Això el converteix en l’home més ric del món. La major part de la seva riquesa es deu a la seva propietat de més de 170 milions d’accions de Tesla.

Les grans empreses tecnològiques i els seus multimilionaris fundadors sovint han estat acusats de no pagar prou impostos. Aleshores, per què Musk està escrivint un xec important d’11.000 milions de dòlars al govern federal dels EUA? Anem a esbrinar.

És real la xifra d’11.000 milions de dòlars?

Pot semblar molts diners que un home pagui impostos, fins i tot per a un multimilionari, però Elon Musk va revelar la quantitat en un tuit:

A més, segons Musk, 11.000 milions de dòlars serà la quantitat més alta que mai hagi pagat una sola persona en impostos federals en la història dels Estats Units. Aquest serà un gir notable per a Musk.

A principis d’aquest any, Musk va ser objecte d’a Informe de ProPublica això va demostrar que va pagar una “taxa fiscal real” de només el 3,27% entre el 2014 i el 2018. ProPublica també diu que Musk va pagar zero dòlars en impostos federals el 2018. I el 2017, només va pagar 65.000 dòlars.

Per què Elon Musk ha de pagar 11.000 milions de dòlars en impostos?

Tesla paga a Musk en opcions d’accions en lloc d’un sou. Les opcions sobre accions són accions d’una empresa que normalment s’ofereixen al director general a un preu molt reduït, que és molt inferior al seu valor real a la borsa. Quan el CEO compra aquestes accions a un preu rebaixat, s’anomena exercir les opcions.

Musk va rebre 22,8 milions d’accions de Tesla a 6,24 dòlars per acció el 2012. Amb el valor de mercat actual d’una acció de Tesla (900 dòlars), Elon Musk suposa afegir més de 20.000 milions de dòlars al seu patrimoni net quan exerceix les opcions. Això s’anomena guany realitzat.

Malauradament per a Musk, els guanys obtinguts atrauen un tipus impositiu efectiu del 53%. Musk, per tant, ha de pagar al govern dels EUA més de la meitat dels guanys de 20.000 milions de dòlars, que ascendeixen a 11.000 milions de dòlars. Aquesta xifra ha caducat i Musk l’ha d’esborrar.

Per pagar tant la compra de les opcions com el pagament dels impostos derivats del guany realitzat d’aquesta transacció, Musk s’ha vist obligat a vendre milions de les seves accions de Tesla a la borsa.

El valor net de Musk estarà bé

Tot i que Musk està rebent un impacte d’11.000 milions de dòlars en el seu patrimoni net mitjançant l’exercici de les seves opcions sobre accions, segueix sent la persona més rica del món per una distància significativa i probablement ho continuarà sent durant molt de temps.

A més, tal com va mostrar l’informe de ProPublica, Musk ha pagat legalment pocs o gens impostos federals en anys anteriors. Tard o d’hora, l’oncle Sam anava a trucar. I així ho ha fet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Extra

Què és i com us registreu?

Tota una vida d’entreteniment. És massa bo per ser veritat? Què és Plex Pass? Per què t’hauria d’importar? Heus aquí per què… Sense ofendre Hulu i Disney+, però estem cansats de veure les mateixes coses de sempre. On pot girar un addicte al cinema quan el pou s’ha assecat? Plex és un servei de reproducció […]

Read More
Extra

Això és el que els usuaris han de saber

OnHub desapareixerà, però tens una millor opció disponible. El 2015, Google va llançar el seu concentrador i encaminador domèstic intel·ligent habilitat per a aplicacions, OnHub. Tanmateix, en els anys següents, Google també va llançar Google Wifi i Google Nest Wifi, que són millors en més d’un aspecte. En comparació amb OnHub, els seus últims dispositius […]

Read More
Extra

4 consells per mantenir la motivació durant l’any nou

El nou any és un bon moment per comprometre’s amb canvis de vida positius. Amb aquests consells i aplicacions útils, podeu mantenir-vos al corrent durant tot l’any. Amb un altre any a la volta de la cantonada, probablement us establiu nous objectius i penseu com podeu millorar-vos. Tanmateix, tot i que els propòsits d’any nou […]

Read More